G-G2BKT0YP87
 

Hable One Review - Wiel Vos

Bekijk hier de video (of lees verder voor de blog)

#Review Wiel Vos


Wiel had een iPhone, maar zijn ervaring ermee was verschrikkelijk. Typen was erg moeilijk en hij maakte veel fouten die een eeuwigheid duurden om te corrigeren. Zelfs het ontgrendelen van de telefoon gaf hem problemen.


Toen kwam hij in aanraking met de Hable One, die hij, in zijn eigen woorden, "Het wondertoetsenbord" noemt. Hij was in staat om zijn telefoon meer en gemakkelijker te gebruiken. We stelden Wiel een aantal vragen om zijn ervaring met de Hable One beter te begrijpen.


Hoe gebruik je de Hable One?

De Hable One werkt met Bluetooth; je kunt heel snel en gemakkelijk tussen apparaten schakelen. Met de 8 knoppen kan ik mijn hele telefoon bedienen. Het gebruik van de Hable One was erg gemakkelijk voor mij, het doet me denken aan de Perkins braille machine. Maar deze is veel gemakkelijker mee te nemen. Als ik de Hable One gebruik heb ik de telefoon voor me liggen voor de audio feedback. De Hable One past perfect in mijn handen en ik hoef me helemaal geen zorgen te maken over mijn telefoon.


Hoe zou je de Hable One beschrijven?

De Hable One is kleiner dan mijn telefoon en past perfect in mijn broekzak. Door zijn formaat neem ik de Hable One overal mee naartoe. De 'normale toetsenborden' leg je plat op tafel, dit is niet het geval bij de Hable One. Veel mensen vroegen me of dit geen probleem was, ik heb altijd hetzelfde antwoord: ''Je went er heel snel aan''. Het beste hieraan is dat je nooit een vlakke ondergrond nodig hebt om je toetsenbord op te leggen, dus ik kan hem overal gebruiken.


Wanneer gebruik je de Hable One?

Ik gebruik de Hable One heel de dag door! Omdat hij zo klein is, heb ik hem altijd bij me in mijn zak, waar ik ook ga. Als ik in de trein zit, gebruik ik de Hable One om sms'jes naar mensen te sturen. Eindelijk heb ik de privacy die alle anderen in de trein ook hebben als ze op hun telefoon typen. Maar ook als ik thuis ben gebruik ik de Hable One. Geld overmaken is bijvoorbeeld veel veiliger geworden voor mij. Ik kan geld overmaken terwijl ik 100% zeker weet dat ik het juiste bedrag overmaak. Vroeger moest iemand anders altijd controleren of ik het juiste bedrag had getypt. Met de Hable One kan ik dit weer zelf doen!


Hoe lang duurde het om te leren?

Voor mij werkte het vrijwel meteen. Toen de Hable One arriveerde, werd er een programma bij geleverd waarin ik kon leren hoe ik het moest gebruiken. Maar na een paar minuten had ik het al onder de knie. Ik begon te typen en sindsdien ben ik niet meer gestopt. Ik ben zelf niet eens technisch, maar het is zo gemakkelijk te begrijpen omdat je de knoppen precies indrukt zoals je het alfabet leest. Ik denk dat een nieuweling de Hable One binnen maximaal 2 uur zou begrijpen.


Zou je het anderen aanraden?

Ik zou het iedereen aanraden die problemen heeft met het gebruik van zijn smartphone. Je kunt de knoppen voelen in plaats van het platte aanraakscherm van het virtuele toetsenbord. Dit geeft het gevoel dat je veel meer controle hebt. Het is stress-verlagend omdat je bijna geen fouten maakt tijdens het typen en zelfs als je dat wel doet, kun je je fouten gemakkelijk corrigeren! Ik ga uit van het principe van: "Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?", daarom gebruik ik de Hable One.

Wil je meer weten over Wiel zijn inspirerende verhaal, lees het dan in deze blog.


Bekijk hier de review van Wiel.